Subscribe to
Newsletter
Sunday Bliss with Sari – Kesäsalaatti

SUNSETBLISS

Kesä on täällä! Ihanaa! Mä olen kesäihminen, ihan täysin. Muistan jo lapsena kuinka kiinnitin huomiota siihen, että vanhempani olivat erilaisia kesäaikaan. Lapsuudessa kesälomilla huumori kukki ja kaikilla oli hauskaa. Tunnustan itse perineeni hieman samanlaisia piirteitä. Kesällä on helpompaa olla huoleton. Aurinko lämmittää ja ulkona voi liihottaa mekko päällä ja paljain varpain. Ei ole niin väliä muistaako aamulla laittaa ripsiväriä ja lounaankin voi halutessaan syödä ulkona. On kasvimaa, on kukkaset, linnut laulaa ja elämä on ihanaa. Ympärillä on rauhoittavan vihreää ja kaikkialla on kaunista. Mä rakastan kesää, aurinkoa ja lämpöä!

Kesäisin meillä grillataan monta kertaa viikossa. Me syödään yhdessä ulkona ja meistä tulee taas niitä tyyppejä, jotka juttelee pitkään pöydän ääressä. Kesä on ihmisen parasta aikaa!

Grilliruoan kanssa teen yleensä useampia lisukkeita. Salaatti kuuluu kesäpöytään aina. Tänä vuonna olen hurahtanut syötäviin kukkiin. Niillä saa kaunistettua annoksen kuin annoksen. Usein parhaat yhdistelmät syntyy vahingossa ja niin tämäkin.

kesasalaatti_sundaybliss1
KESÄSALAATTI

vihreää salaattia
tuoretta pinaattia
kirsikkatomaatteja

fetaa, vuohenjuustoa tai manchegoa (kaikki toimii)
mansikoita
retiisejä
kevät- tai ruohosipulia
tuoretta basilikaa

oliiviöljyä
sitruunamehua

pinnalle:
seesaminsiemieniä
sormisuolaa
pippuria
tuoretta timjamia
sireenin kukkia, orvokkeja tai muita syötäviä kukkia

Kasaa salaatti listan järjestyksessä. Lisää niin paljon yrttejä kuin tahdot. Salaatti maistuu myös sellaisenaan esimerkiksi lounaaksi.  Makea mansikka ja suolainen juusto ovat taivaallinen makupari!

Teksti ja kuvat: Sari Mattsson

“Sunday Bliss with Sari” on hyvää oloa, hemmottelua ja kevyttä itsetutkiskelua. Sari pohdiskelee elämää pintaa syvemmältä ja tarjoilee reseptejä, jotka tekevät sunnuntaista hiukan herkullisemman.

Sarin blogi Kaunista elämää.

Sarin kuvat Instagrammissa.

oranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved