Subscribe to
Newsletter
Bengkung Belly Bind – vatsa litteäksi synnytyksen jälkeen!

Sacred Belly Bind Wrap Artist Seal 2014-05-08-01Mitä on Belly Binding? Se on Malesiasta lähtöisin oleva synnytyksen jälkeinen traditio kuroa synnyttäneen äidin vatsa kireälle palautumista helpottamaan. Mother Roaster opinnoissani opetetaan tämä traditio ja se on todella suosittu Amerikassa tällä hetkellä. Kurssillani olevat amerikkalaiset Mother Roasterit tarjoavat tätä palvelua asiakkailleen ja minä aloitan nyt saman täällä Suomessa, heidän palvelun suosion innoittamana!

MIKSI BELLY BIND?

  • Se auttaa kuromaan äidin vatsaa, lantiota ja kylkiluita kapeammaksi.
  • Belly Bind päällä olet hyvässä ryhdissä, kantaessasi vauvaa sekä imettäessäsi.
  • Hyvä ryhti ehkäisee selkä- ja niskavaivojen syntymistä.
  • Se nopeuttaa synnytyksen jälkeisen verenvuodon prosessia luonnollisella tavalla.
  • Se auttaa erkaantuneisiin suoriin vatsalihaksiin vetäen ne lähemmäksi toisiaan.

“Suorien vatsalihasten erkaantumiseen katsotaan vaikuttavan raskauden ja synnytyksen aikaiset hormonaaliset muutokset ja kasvavan kohdun aiheuttama mekaaninen rasitus vatsanseinämään. Lisäksi erityisiä riskitekijöitä erkaantumalle ovat ylipaino,monikkoraskaus (useampi kuin yksi sikiö), isokokoinen vauva, liiallinen lapsivesi, synnyttäjän korkea ikä (>34 vuotta), sektio ja aikaisemmat raskaudet.

Miten sattuikaan, että muutimme tähän taloon pari päivää sen jälkeen kun olin tilaukseni BellyBindista tehnyt ja naapurissa sattuukin asumaan Ira Rissanen, fysioterapeutti, joka työskentelee Kätilöopistolla ja joka on tehnyt lopputyön juuri tästä aiheesta.

“Suorien vatsalihasten erkaantuminen on yleistä synnyttäneillä naisilla. Raskauden aikana kasvava vatsa venyttää valkoista jännesaumaa, linea albaa ja siihen keskilinjastaan kiinnittyvät vatsalihakset erkaantuvat lateraalisesti. Osalla synnyttäneistä erkaantuma jää normaalia suuremmaksi, eikä palaudu ilman erkaantumaan soveltuvaa vatsalihasharjoittelua. Erkaantuma häiritsee vatsaseinämän normaalia toimintaa altistaen kehon toiminnanhäiriöille.” 

Ira Rissasen ja Mari Camutin koko opinnäytetyö “Suorien vatsalihasten erkaantuma ja vatsalihasharjoitteet synnyttäneillä naisilla” löytyy tästä >>

“Suorien vatsalihasten erkaantuma heikentää vatsaseinämän toiminnallisia ominaisuuksia ja motorista kontrollia. Tällä voi olla vaikutusta ryhtiin, vartalon tasapainoon, hengitykseen, synnytykseen, ulostamiseen, vartalon fleksioon, rotaatioon, lateraalifleksioon sekä vatsan sisäelinten tukeen. Erkaantuneet suorat vatsalihakset eivät myöskään tue lantiota ja lanneselkää. Tämän vuoksi erkaantuma on riskitekijä alaselän kipuun sekä vammoihin.”

MITEN BELLY BIND EROAA MUISTA TUKIVÖISTÄ?

Belly Bindin taika on sen pituus. Bengkung Belly Bind on pitkä ja tukeva, mutta joustava kangaskaistale, joka kattaa alueen rintakehän alta alas lantion alapuolelle asti. Näin se ei vain toimi vyötäröllä, mutta auttaa myös rintakehää ja lantiota palautumaan entisiin mittoihinsa. Se pysyy paikallaan, kun liikut, eikä se paina vatsaa ikävästi.

Belly Bind on tehokas ja tärkeä apuväline äidin toipumiseen synnytyksen jälkeen. Se auttaa kehoa kutistumaan ja palautumaan lyhyemmässä ajassa, yleensä kuuden-kahdeksan viikon aikana. Bengkung Belly Bind tarjoaa keholle täyden tuen, auttaen vatsan lihasten takaisin palautumisessa, parantaen ryhtiä, tukien sidekudoksia ja auttaen sisäelimiä palaamaan siihen kokoon ja sijaintiin, jossa ne olivat ennen raskautta.

bellybind_c_highres

Raskauden aikana äidin keho sitoo vettä, rasvaa ja ilmaa, ja se aiheuttaa hänen kehoonsa turvotusta. Myös kohdunkaula ja emätin turpoavat. Vesi soluissa tukee lapsiveden muodostumista ja ilman tarkoituksena on pehmentää vauvan kohtuelämää ja suojata äidin sisäelimiä ja luita kun hänen painopisteensä siirtyy ja vauva kasvaa. Tämän takia turvotus on runsainta viimeisten kuukausien aikana. Kun vauva on syntynyt, ylimääräistä vettä, rasvaa ja ilmaa ei enää tarvita ja solujen tehtävä on luonnollisesti vapauttaa ne ja kutistua takaisin luonnolliseen kokoonsa. Belly bindin tehtävä on nopeuttaa tätä prosessia tarjoamalla keholle sitä auttavaa jatkuvaa painetta vatsan ja keskivartalon alueelle.

Tuki lantion alueelle on erittäin tärkeää heti synnytyksen jälkeisinä viikkoina. Kohdunkaula avautuu synnytyksen aikana 10 senttimetriin. Belly Bindin tarjoama tasainen, napakka tuki lonkan alueella auttaa kohdunkaulaa kutistumaan ja mahdollistaa lantion lihasten supistumisen ilman, että niitä venytetään entisestään. Jatkuva tasainen paine auttaa kehoa “sulkeutumaan” luonnollisesti synnytyksen jälkeen.

MITÄ MIELTÄ ON FYSIOTERAPEUTTI BELLY BINDISTA?

Ira ei ollut koskaan ennen kokeillut Bengkung Belly Bindia. Iran mielestä Belly Bind oli tarpeeksi napakka tuomaan suorat vatsalihakset mekaanisesti yhteen ja se antoi tukea riittävän laajalle alueelle. Plussaa tuli siitä, että vyö alkoi riittävän alhaalta, sillä erkauma voi alkaa ihan häpyluusta asti. Belly Bind tulee myös tarpeeksi korkealle aina miekkalisäkkeeseen asti. Iraa on harmittanut se, ettei Suomessa ole tarjolla riittävän hyviä tukivälineitä ja tietotaito ja ymmärrys tämän asian tärkeydestä on vähäistä.

Ira tapaa jatkuvasti työssään äitejä, jotka vähättelevät oman hyvinvointinsa tärkeyttä ja toivoo, että äidit arvostaisivat enemmän itseään. Neljän lapsen äiti näkee työssään Kätilöopistolla miten paljon lantionpohjan toimintahäiriöt voivat hankaloittaa elämää, jos niitä ei hoida. Äitien voimavara on itsensä arvostus ja tämäkin asia muuttuu vain, jos äidit itse osaavat vaatia parempaa palvelua. Ulkoinen tuki sekä lantionpohjan lihasten harjoittaminen hyödyttää jokaista synnyttänyttä äitiä.

MITEN BELLY BINDIA KÄYTETÄÄN?

Belly Bind voi olla päällä koko päivän. Sen voi kietoa paidan tai topin päälle. Imettävän äidin on hyvä käyttää imetystoppia. Belly Bind on vaikea laittaa itselleen, joten suositeltavaa on, että puoliso auttaa käärimään äidin vatsan päivittäin. Siksi kotikäynnillä on hyvä olla puoliso mukana. Neuvon puolisolle tarkasti oikean tavan kietoa kankaan. Belly Bindia on hyvä käyttää jopa 40 päivää synnytyksen jälkeen. Parhaimman tuloksen saa kun yhdistää ulkoisen tuen lantionpohjan lihasten harjoitteluun.

Bengkungia voi aloittaa käyttämään 4-5 päivää alatie synnytyksen jälkeen ja 2-3 viikkoa keisarileikkauksen jälkeen.

bellybind_c_highres2

BABYJOYN BELLY BIND PALVELU

Tulen kotiinne ja näytän miten Belly Bind kääritään ja tarkistan, että puoliso osaa tehdä sen oikein. Belly Bind jää teille haluamaksenne ajaksi ja sen voi palauttaa minulle postitse. Annan sitä varten postimerkeillä varustetun kuoren. Katso PALVELUT– osiosta hinnasto.

PÖMPÖTTÄÄKÖ? Vatsan palautuminen synnytyksen jälkeen luennolle voit ilmoittautua Facebookissa >>

1688784_10202592259960720_1144827732_n

oranssi_koukero

 

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved