Subscribe to
Newsletter
Sunday Bliss with Sari – anteeksianto

SUNSETBLISS

Mitä on anteeksianto? Voiko toiselle antaa anteeksi syvimmätkin loukkaukset ja kipeimmin viiltäneet teot?

Meillä jokaisella on sieluissamme kohtia, jotka haluamme piilottaa ja työntää syvemmälle pimeimpiin sopukoihin, koska ne ovat niin arkoja ja niin herkkiä. Työnnämme mieluiten kipeät asiat piiloon, koska niiden käsitteleminen nostaa esiin voimakkaita ja vaikeasti käsiteltäviä tunteita, joiden kohtaaminen on kuitenkin välttämätöntä, jotta anteeksianto olisi mahdollista. 

Ajattele ikävää ja ahdistavaa tunnetta ystävänä. Ota se vastaan avosylin ja kuuntele. Anna sen puhua omalla kielellään huolimatta siitä kuinka äärettömän pahalta ja loukkaavalta se tuntuu. Anna omille tuntemuksillesi tilaa ja ymmärrystä. Pysähdy ja kuuntele sydämelläsi. Jokainen tunne, joka nousee pintaan on juuri sinua varten, juuri siihen hetkeen tehty, kuin mittatilaustyönä hiottu sellaiseksi, jotta se toisi mukanaan ensin oivallusta ja myöhemmin vapautusta.

photo20.7

Kun otat ikävät tunteet vastaan ja uskallat todella tuntea ja tutustua niihin, huomaat että saat niihin aivan erilaisen suhteen hyväksymällä ne täysin. Terveen ja hengittävän ihmissuhteen solmiminen on hyvin vaikeaa, jos ei hyväksy toista ihmistä ehdoitta. Omassa tunne-elämässä pätee samat säännöt. Tunteet on otettava vastaan ja hyväksyttävä  sellaisina kuin ne tulevat, myös ne kipeät ja negatiiviset. Negatiivisista tunteista ei kannata välttämättä tehdä parhaimpia ystäviään, mutta ne voivat joskus olla lähettejä ja parhaimmissa tapauksissa suurimpia opettajiamme.

On melko vapauttavaa huomata, että kipeimmät ja satuttavimmat tunteet ovat VAIN tunteita. Sama tilanne vaikuttaa kahteen ihmiseen täysin erilailla. Asia, joka on toiselle vaikea, on toiselle hyvin helppo. Toiselle ehjä ja toiselle aivan käyttökelvoton. Omat tunteemme muokkaavat tuon käsityksen ja kun ymmärtää tunteen taustan, kaikki alkaa aueta. Pikkuhiljaa asiat alkavat muuttua ja anteeksianto voi alkaa hyväksymisen kautta.

Alkaa uudenlainen ymmärrys ja polku, jossa tunteet voi hyväksyä sellaisinaan. Tunteet voi ottaa vastaan  ja antaa niiden myllertää sielun jokaisessa sopukassa hyrrän lailla.Antaa itselleen lupa tuntea jokainen isku, kipu ja viilto. Ymmärtää, kiittää, päästää irti ja jatkaa eteenpäin hyvin paljon kevyemmin askelin!

Minulla on sinulle ehdotus! Hanki vesivärit ja paperia. Uppoudu ikävimpään tunteeseesi tai muistoon, joka satuttaa sieluasi tai kaivertaa mieltäsi. Maalaa esiin nouseva tunne. Tee se ajatuksella – upota väreihin kaikki energiasi. Pidä huoli, että sinulla on aikaa ja saat olla rauhassa.

photo220.7

Luomistyön jälkeen mieti samaa asiaa uudestaan – uskon, että se näyttäytyy ihan uudessa valossa. Saatat ymmärtää siitä uusia puolia ja olet saanut ehkä erilaista ymmärrystä, jotta sinun on helpompi päästää irti.

Teksti ja kuvat: Sari Mattsson

“Sunday Bliss with Sari” on hyvää oloa, hemmottelua ja kevyttä itsetutkiskelua. Sari pohdiskelee elämää pintaa syvemmältä ja tarjoilee reseptejä, jotka tekevät sunnuntaista hiukan herkullisemman.

Sarin blogi Kaunista elämää.

Sarin kuvat Instagrammissa.

oranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved