Subscribe to
Newsletter
Sunday Bliss with Sari: Tuulta vai tyyntä?

SUNSETBLISSViime viikolla kävin harrastamassa kauan sitten oppimaani ja rakastamaani purjelautailua. Jännitin hervottomasti, epäilin osaamistani ja  samaan aikaan asetin itselleni kuitenkin melkoisen epärealistisia odotuksia.

Oletin, että kaikki sujuu vaivatta, kun perustaidot on kerran opeteltu. Melkeinpä uskoin, että lähden suoraan eteenpäin enkä juurikaan polski vedessä ja putoile laudalta. Olinhan ennenkin lähtenyt laiturin nokasta ja palannut samaan paikkaan kastumatta lainkaan.

Jälkikäteen oletus naurattaa. Aina asiat ei mene niinkuin ennen ja on hyvä nöyrtyä ja ymmärtää, että toisinaan on pudottava laudalta ja opeteltava koko setti uudelleen. Perustiedot ovat pohjalla, mutta aika ja olosuhteet muuttavat tilannetta. Toisinaan helpompaan ja toisinaan vaikeampaan ja haastavampaan suuntaan.

Koska oletin, että osaan homman vaivatta, turhauduin aluksi todenteolla, kun vietin aikaa enemmän vedessä kuin hiukset tuulessa hulmuten. Rannalla oli melkoisesti yleisöä ja minä esitin pellehyppyjä kiljahdusten saattelemana. Melkein luovutin. Ihan totta! Olin vihainen ja pettynyt itseeni, ajattelin vaikka minkälaisia ajatuksia osaamattomuudestani, iästäni, sukupuolestani, fyysisestä heikkoudestani vain esimerkkejä mainitakseni.

IMG_5107

Sitten tapahtui jotain. Sain lähiseuraajan. Mieshenkilö kellui uimarenkaalla ihan viereen ja alkoi tuijottaa. Olin väsynyt ja turhautunut enkä missään nimessä kaivannut seuraa enkä yleisöä. Kukapa olisi arvannut, että juuri sitä tarvitsin.

 

Hengitin syvään ja päästin irti ärtymyksestäni. Pudotin itseni maanpinnalle ja luotin siihen, että nyt mennään eteenpäin. Watch me!

 

Kuin ihmeen kaupalla, puuttuva palanen löytyi ja tuulen tarttuessa purjeeseen, lähdin vauhdilla toiseen suuntaan. Löysin tasapainon, asennon, oikean kulman ja voimani päästä eteenpäin. Näin jälkikäteen haluaisin käydä kiittämässä tuota miestä, joka ilmestyi kuin tilauksesta.

IMG_5106

Laudan päällä on tärkeää rentoutua ja luottaa pääsevänsä määränpäähän. Joskus jouduin vaihtamaan suuntaa ja yrittämään uudelleen päästäkseni haluamalleni rannalle, mutta tiesin että pääsen sinne tavalla tai toisella. Joka kerta, kun aloin kauhistelemaan aaltoja tai tuulen kovuutta, putosin takaisin veteen. Kaikista rankinta oli nousta takaisin laudan päälle, nostaa purje vedestä ja saada keula taas suunnattua määränpäähän. Heti, kun nämä oli tehty, meno oli vaivatonta, hauskaa ja euforista!

Olen ikionnellinen, että uskalsin  enkä antanut periksi. Jälkikäteen olen kiitollinen oivalluksista sekä mahtavasta elämyksestä. Kroppani on mustelmilla ja lihakset tietävät ponnistelleensa toden teolla.

Odotan jo innolla seuraavaa kertaa, mutta en oleta olevani yhtään valmiimpi. Voihan olla, että silloin minulla on uusi lauta ja erilainen purje. Tuuli ei takuulla puhalla juuri samalla voimakkuudella ja en usko, että kelluva mentaalivalmentajakaan ilmestyy paikalle. Ainoa minun hallittavissani oleva asia on omat ajatukseni! Ready – aim – GO!

Teksti ja kuvat: Sari Mattsson

“Sunday Bliss with Sari” on hyvää oloa, hemmottelua ja kevyttä itsetutkiskelua. Sari pohdiskelee elämää pintaa syvemmältä ja tarjoilee reseptejä, jotka tekevät sunnuntaista hiukan herkullisemman.

Sarin blogi Kaunista elämää.

Sarin kuvat Instagrammissa.

oranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved