Subscribe to
Newsletter
Tarinamme terveyteen

Elävän ravinnon yhdistyksen  lehdissä on mielenkiintoisia artikkeleita. Lehden saat liittymällä ERY:n jäseneksi, suosittelen! Tässä lehdessä 2 /2014 on myös minun ja tyttäreni tarina.

InstagramCapture_00f311b9-6fb4-41db-9ad8-263a559e7d94_jpg

Jos joku miettii miksi synnytys- ja postpartum doula pitää mehustusluentoa, ehkä alla oleva kirjoitukseni avaa sitä.

“Tyttäreni sairastui 7-vuotiaana yllättäen krooniseen munuaistautiin nimeltään nefroottinen syndrooma. Tauti on idiopaattinen, joka tarkoittaa, ettei syytä sairastumiseen tiedetä, eikä tiedetä  parannuskeinoakaan. Hoitona on ensin Prednison steroidit ja sen jälkeen sytostaatit. Relapsi tulee helposti joka flunssasta, ja flunssia tuli usein, koska vastustuskyky oli lääkkeistä huono.

Elimme aikamoisessa stressissä ja oravanpyörässä. Lääkkeitä tarvittiin, mutta lääkkeet aiheuttivat kauheita sivuoireita. Tyttäreni oli turvonnut, väsynyt, kärsi Cushingin oireyhtymästä, joka pullotti posket ja niskan ja kaulan ja vaikeutti hengittämistä ja teki äänen kimeäksi. Vatsa oli niin turvonnut, että hänelle piti ostaa kaksi kokoa isompia housuja kuminauhavyötäröllä ja hänen mielialansa oli kuin vuoristorata. Nokkosrokkokin puhkesi stressistä. Kesä ja syksy olivat todella rankkaa aikaa.

Taistelu oli päästä eroon lääkkeistä, vaikka useinhan taistellaan terveeksi taudista. Tyttärelläni oli relapsi relapsi jälkeen ja sytostaatteja tarjottiin joka kontrollikäynnillä steroidien lisäksi. Paranemisesta tai vaihtoehdoista ei puhuttu, vain vahvemmista lääkkeistä.

Istuin iltaisin ja googletin kaiken tiedon, minkä löysin tästä harvinaisesta taudista. Minua ihmetytti kaikkien eri maiden eri hoitotavat samassa taudissa. Englannissa lääkärit laittavat nämä lapset heti vähäsuolaiselle dieetille. Suomessa sai syödä mitä haluaa. Kävin eri nefrologeilla yksityisellä puolella pyytämässä todistusta kouluun viljattomalle ja maidottomalle ruokavaliolle ja näytin todisteeksi Amerikasta tilaamiani kirjoja, joissa oli tutkimuksia ruokavalion hyödyistä tässä taudissa. Todistusta en saanut, sillä  lääkäreiden mukaan ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä. Liityin kaikkiin ulkomaisiin vanhempien tukiryhmiin. Siellä moni oli saanut apua ruokavaliosta.

Aloin katsoa dokumentteja ruokateollisuudesta ja kun olin katsonut YouTubesta dokumentin ”Fat, sick and nearly dead”, tiesin, että tyttäreni parantuisi koko taudista. Siinä Joe Cross pääsee eroon Prednisonista ja kroonisesta nokkosrokostaan mehustamisen ansiosta. Katsoin päälle dokumentit Forks over Knives ja Food Matters ja homma oli sillä selvä. Keho osaa itse parantaa itsensä, jos siihen antaa sille mahdollisuuden! Olin siihen aina uskonut ja nyt uskoni oli niin vahva, että uskalsin uhmata lääkäreitä ja tehdä kaikkeni, että tyttäreni parantuisi.

10451062_10152162681346570_5394448107080806819_n

Aloitin tiukan hypoallergeenisen dieetin ja aloitimme aamut juomalla vihermehuja. Pakkasin tyttärelleni eväät kouluun koko kevät lukukauden ajan. Puolen vuoden aikana tapahtui suuria muutoksia tytön ulkonäössä: turvotus laski, posket kaventuivat, ihon laatu parani entiselleen, mieliala oli tasainen ja tyttö, joka ennen uuvahti sohvalle kuuden aikaan illalla, oli täynnä energiaa. Hän tiesi itsekin muutoksen aiheutuvan vihermehuista, ja vaikka maku ei ihan aina miellyttänyt, hän arvosti niitä ja joi aina ison lasin mukisematta.

Hän sai silti monta relapsia ja söi suuria määriä steroideja, mutta lääkkeiden minimaaliset sivuoireet antoivat hänelle uuden elämän.

Aloimme keskittyä henkiseen hyvinvointiin. Vietimme paljon aikaa luonnossa, joogasimme ja tutustuimme energioihin ja kehon viesteihin.  Unohdimme taudin, nautimme elämästä, nauroimme paljon ja kotimme oli täynnä iloa ja rakkautta. Pieniä asioita osasi arvostaa ihan eri tavalla pimeän jakson jälkeen. Tyttärenikin uskoi parantuvansa ja sillä oli suurin merkitys.

Syksyllä kouluun mentäessä tyttö oli ollut relapsi-vapaa jo loppukesän ajan. Hänen hartain toiveensa oli syödä koulussa samaa ruokaa kuin muut. Äidin intuitiolla tiesin, että keho oli jo parantunut. Näin sen myös lapseni silmistä ja olemuksesta. Hän oli aivan eri tyttö kuin ennen sairastumista, ujosta ja vaatimattomasta tytöstä oli tullut  itsevarma ja määrätietoinen. Sairaus oli saanut tyttäreni puhkeamaan kukkaan. Palasimme normaaliin ruokavalioon pikkuhiljaa, sillä tiesin, että aamun vihermehusta tyttö sai kaiken tarvitsemansa paranemisprosessiinsa.   

Tyttäreni on ollut nyt terve vuoden. Krooninen, mahdollisesti loppuelämän tauti, saatiin kuriin vuodessa puolen vuoden ruokavaliolla ja vuoden jokapäiväisellä mehustamisella. Hän täytti juuri 9 vuotta ja munuaistauti on yksi mielenkiintoisimmista ja opettavaisimmista asioista mitä meidän koko suvulle on tapahtunut. Emme tarvitse enää rajoittavia ruokavalioita, hän  juo vihermehuja silloin tällöin, tietää ravinnosta todella paljon ja opettaa muitakin.

Miesystäväni kiinnostui myös mehustamisesta, sillä näki tyttäressäni tapahtuneen uskomattoman muutoksen. Mieheni kärsi ylipainosta ja oli syönyt Nexiumia refluksitautiinsa yli kymmenen vuotta. Minä tietenkin uskoin, että hänenkin krooninen vaivansa oli parannettavissa, mutta en tuputtanut hänelle mitään, sillä tiedän, että parantumisen on lähdettävä omasta uskosta ja halusta.  Hän osti itselleen mehustimen ja teki ensin kolmen päivän detox-kuurin  ja hämmästyi sen vaikutuksesta niin, että alkoi suunnitella viikon mehustus-kuuria. Brittien mehustus-kuninkaan Jason Valen ohjeilla oma brittimieheni Jason joi viikon vihermehuja ja nyt ei ole vuoteen syönyt pillerin pilleriä. Hän on myös  laihtunut viitisentoista kiloa mehustamisen  avulla. Hän sanoo mehustamisen avulla löytäneensä uuden elämäntavan, yhteyden kehoonsa ja kirkkaan mielen.

InstagramCapture_270d35da-8678-4ecc-8f37-732a2a560538_jpg

Mehustaminen on simppeliä ja yksinkertaista ja halpaakin, kun ajattelee miten paljon terveyttä edistäviä aineita saa yhdestä mehulasista. Olemme tottuneet siihen, että kaikki on niin monimutkaista, että hämmästymme, emmekä usko, että joku näin simppeli juttu voisi toimia näin tehokkaasti. Omaa terveyden tilaa ja energiatasoaan voi todella parantaa ihan itse, tietämättä superfoodeista tai ravintolisistä yhtään mitään!

Kaikki osaavat mehustaa ja raaka-aineet saa helposti kaupasta, torilta, palstoilta ja luonnosta. Sillä saa lapset innostumaan vihanneksista, syömään (juomaan) kaikkia niitä aineita, joihin he eivät lautasella koskisi. Siinä ei mene ruokaa hukkaan, mehustimeen menee parsanvarret (jotka sisältävät paljon enemmän vitamiineja kuin kukinto), omenat ja hedelmät kokonaisina, meloni kuorineen, kukkakaalin vihreät lehdet, voikukat, nokkoset ja yrttien varret.

“We are overeating but undernourished!”- Syömme määrällisesti paljon, mutta kehomme silti huutaa nälkää, sillä emme saa nykyajan prosessoidusta ruuasta kaikkia niitä ravintoaineita joita tarvitsemme.

Niitä ravintoaineita me tarvitsemme, jotta keho voi tehdä sen minkä osaa – parantaa itse itsensä. Me tarvitsemme tien parantumiseen.  Ruokavalion avulla voimme konkreettisesti TEHDÄ jotain sen eteen, että parantuisimme ja se on monelle tärkeä ja iso askel. Kun alamme nähdä tuloksia, alamme uskoa parantumiseen, ja sitten olemmekin jo melkein perillä.”

Koko tarina löytyy blogista: http://mykidhasns.blogspot.fi/

Miten vihermehuja tehdään? Osta edullinen e-kirjani Google Playsta.

uusie-kirja

Minä olen ikuisesti kiitollinen matkastamme tyttäreni kanssa ja mehustamisen hyödyistä kerron mieluusti muillekin. Järjestän säännöllisesti Juicing for Health- mehustusluentoja ja ajankohdista saat tietoa täältä sivuiltani.

Pur-facebookOlen myös menossa PUR farmasiaan pitämään luentoa mehustamisesta syksyllä.

Jos haluat minut luennoimaan tästä aiheesta, ota yhteyttä tara@babyjoy.fi

 

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved