Subscribe to
Newsletter
Sunday Bliss with Sari – Karuselli

SUNSETBLISSOnko sinulla tapana potea huonoa omaatuntoa asioista? Tekemättömistä kotitöistä, kiireestä, huonoista päivistä. Huomaatko mielesi palaavan yhä uudelleen sellaisiin hetkiin, joista tunnet syyllisyyttä? Miksi mieli haluaa palata menneisyyteen?
Mieli on ihmeellinen. Se pohtii ja vatvoo asioita – myös niitä joista luulit jo päästäneesi irti. Pieninkin ärsyke riittää laukaisemaan muistijäljen ja mieli on jo valmiina kertomaan koko tarinan uudelleen samoine tunteineen ja tunnelmineen. Menneisyys on helppo nakki, tuttu ja turvallinen, jossa on helppo velloa. Samalla kuin keskittää energiansa menneisyyteen, potemalla huonoa omaatuntoa ihan mistä tahansa tekemättömästä tai tehdystä asiasta, hukkaa paitsi aikaansa, myös sitä energiaa, jolla voisi saattaa asian päätökseen. Mieli on valtaisa energiasyöppö, jos sille antaa siihen luvan. Jos annat mielesi harhailla, kertoa omia satujaan ja syyllistää itseäsi, siitä tulee huono isäntä.

sunset_
Vielä vuosi sitten olisin ollut ainakin puolitäysillä mukana tarinankerronnassa, nojannut taakse, nyökkäillyt mukana ja antanut mennä. Surkutellut kuinka epäreilusti minua on saatettu kohdella ja että olisin ansainnut enemmän. Mieli on myös tosi hyvä kuuntelija ja se ymmärtää. Se tekee uhrina olosta tosi helppoa. Mieli on myös äärettömän vakuuttava ja joskus se saa meidät varmoiksi asioista, jotka ovat oikeasti valhetta ja täyttä puppua. Se on myös valtaisan hyvä kannustaja. Se hyppii riemusta, kun saa sinut epäilemään itseäsi tai juoruamaan muista. Mieli haluaa olla yleinen syyttäjä ja korkeimman oikeuden tuomari, koska se haluaa syyllistää ja tuomita. Se tarttuu virkaan heti luvan saadessaan.

pinta
Minä olen alkanut kuuntelemaan itseäni eri taajuudella. Huomaan tunnistavani huonon omantunnon ja syyllisyyden tunteen säännöllisin väliajoin. Sellaisen, joka ihan puristaa rintaa. Heti, kun kiinnitän huomioni tunteeseen, sen valta pienenee. Tiedän, että minulla on valta ohjata omaa mieltäni, mutta se vaatii minulta läsnäoloa. Mieli on kuin pikkulapsi, sitä ei voi jättää yksin. Olemalla tässä ja nyt, kuuntelemalla ja valitsemalla tunnistan mitä minä oikeasti ajattelen. Toisinaan väsymys tai kiire sekoittaa pakkaa, jolloin jo tiedän, että on aika pysähtyä ja huomata, että ulkoiset tekijät aiheuttavat epätasapainoa eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa mitä minä oikeasti olen.
Minulla ja sinulla on valta valita ajatuksemme. Sydämessä tiedät, mitkä ovat aitoja ajatuksia, jotka tulevat sinusta ja mitkä ovat mielen karusellin pyörittämiä viihdetarinoita. Tarinat ovat oikeasti kuin karuselli, samat jutut pyörähtävät esiin aina uudestaan ja uudestaan, jos et itse pysäytä karusellia. Pysähdy, kuuntele, ole aidosti itsellesi läsnä ja tunne, mitä sinä haluat ajatella ja olla. Mikä on sinun tarinasi ja sinun totuutesi. Kun saat totuuden helmasta kiinni, älä päästä irti, mutta älä myöskään pidä liian tiukasti kiinni. Hellä, tiedostava ote riittää ja luottamus siihen, että asiat tapahtuvat juuri sinulle parhaalla tavalla.

Pian saat huomata, että mieli todellakin pystyy mihin vaan. Kun uskot itseesi ja valjastat mielesi läsnäololle ja tiedostamiselle, mikään ei pidättele sinua. Ovet aukeavat, valot syttyvät, sumu hälvenee ja kaikki se, jonka olet aina tiennyt on kristallin kirkasta.

Mieli on paras ystäväsi ja kannustajasi, kun annat sille aikaa ja kuuntelet sitä aidosti sydämelläsi. Vastaukset ovat jo valmiina, sinun täytyy vain kuunnella.

Teksti ja kuvat: Sari Mattsson

“Sunday Bliss with Sari” on hyvää oloa, hemmottelua ja kevyttä itsetutkiskelua. Sari pohdiskelee elämää pintaa syvemmältä ja tarjoilee reseptejä, jotka tekevät sunnuntaista hiukan herkullisemman.

Sarin blogi Kaunista elämää.

Sarin kuvat Instagrammissa.
oranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved