Subscribe to
Newsletter
Juuret maassa kosmetiikkaa

Naisesta Äidiksi-ryhmälle järjestämäni Juuret Maassa työpaja oli ihastuttava. Juuret Maassa-Kaisaa voi tilata pitämään vastaavaa pienille ryhmille, työpaja on mahtava idea vaikka babyshowereihin tai tyttöporukan saunailtaan. Lisää tietoa Kaisasta ja tästä työpajasta saat täältä>>

Juuret Maassa valmennus kuulostaa myös tosi mielenkiintoiselta! “Puoli vuotta, 5 teemaa: villiyrtit, lääkeyrtit, marjat, sienet, luonnonkosmetiikka. Luentoja, retkiä, työpajoja ja niiden välissä itsenäistä opiskelua henkilökohtaisessa ohjauksessa. Syötävien kasvien ja sienten tunnistusta, säilöntää ja vinkkejä niiden käytöstä. Terveyttä ja hyvinvointia myös itsevalmistetun luonnonkosmetiikan kautta. Uusia taitoja ja tietoja pienessä ryhmässä ja luonnon satokauden tahdissa.”

Kaisa piti meille luennon Suomen luonnon voimakasveista. Miten hyödyntää nokkosta, siankärsämöä, kuusta, koivua, mesiangervoa sekä piharatamoa.

Jos kesällä tulee lapselle vuotava haava, eikä sinulla ole laukussa desinfiointiainetta ja laastaria, (daah, kaikilla äideillähän on…) ) laita haavan päälle siankärsämön lehti. Se supistaa, puhdistaa ihoa, desinfioi ja lievittää kipua. Laita sen lehden päälle pehmennetty piharatamon lehti. Se tyrehdyttää verenvuotoa. Tämän vanhan kikan aion opettaa keväällä lapsilleni.

Tässä reseptejä jakoon Kaisan luvalla. Tarvikkeita saa ostettua mm. täältä, osan luonto tarjoaa ilmaiseksi.

InstagramCapture_6f2d358a-9a95-4421-a1d2-3de017024ce9

Makea vartalokuorinta Ruusu-Macadamia

vajaa 1 dl sokeria ( josta osa muscovado-sokeria)

4 rkl Macadamia-öljyä

2 rkl kuivattuja ruusun terälehtiä

10-20 tippaa eteerisiä öljyjä (esim. palmarosa, appelsiini, rosmariini)

Mittaa sopiva määrä sokeria täyttämällä valitsemastasi lasipurkista noin 4/5 osa sokerilla. Jätä purkkiin reilusti tilaa, jotta muutkin ainekset mahtuvat joukkoon. Kaada sitten sokeri sekoitusastiaan ja mittaa mukaan muut ainekset. Lisää öljyä jos seos tuntuu liian kuivalta. Siirrä valmis tuote purkkiin.

Käytä pieni määrä kostealle iholle ja hiero hellästi. Vältä veden joutumista purkkiin, se heikentää säilyvyyttä. Poista lämpimällä vedellä. Et välttämättä tarvitse kosteusvoidetta.

InstagramCapture_595a4a52-edb1-43d5-8f9b-6aa6d94d3c2e

Vahvistava naamio kuivalle ja herkälle iholle

2 tl kuivattua kehäkukkaa

6tl valkoista savea (kaoliinia)

Hienonna kehäkukka morttelissa tai käsin ja sekoita saven joukkoon. Pakkaa lasipurkkiin. Juuri ennen käyttöä sekoita 2 tl jauhetta ja 1 tl vettä, jotta muodostuu paksu valumaton tahna. Anna vaikuttaa 10-20 minuuttia. Huuhdo pois haalealla, lopuksi kylmällä vedellä.

InstagramCapture_ef3ef001-e184-4d5a-a076-979d204b7017

Ruususen jalkakylpy

vajaa 1dl karkeaa merisuolaa

0,5 rkl ruokasoodaa

1-2 rkl kuivattuja ruusun terälehtiä

10-20 tippaa eteerisiä öljyjä (esim. appelsiini, rosmariini, laventeli)

Sekoita aineet ja säilytä lasipurkissa. Jalkakylpyä varten sekoita pari ruokalusikallista pesuvedelliseen lämmintä vettä. Nauti olostasi niin kauan kuin tuntuu mukavalta.

InstagramCapture_39c4423d-e30f-4bd9-81c8-a46015e2ece4oranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved