Subscribe to
Newsletter
Parisuhdetta kuntoon Havaijilla – ja Suomessa

Palaan syksyn ensimmäisenä sateisena päivänä Havaijin parisuhderetriitin muistoihin, sillä kuten monissa perheissä, arki on iskenyt päin naamaa. Parisuhde on jossain hukassa töiden, lasten harrastusten, Wilma-viestien, tarhaan viemisten, omien harrastusten, kadonneiden sukkien, mitä syödään, kuka käy kaupassa ja onko koira viety jo ulos – mietteiden alla.

Olimme mieheni kanssa Sacred relationship retriitillä Havaijilla, Kauain saarella kesäkuussa. Nelipäiväisestä retriitistä jäi hyviä työkaluja käyttöön ja jaettavaksi omalla parisuhde-kurssillani. 

3LIlU6F5aG9-WAlQrJpINlCkEGyyO5xhV3YTX6XZPocKurssin ideana oli ensin löytää omat toiveensa parisuhteelle ja jakaa ne avoimesti toiselle. Sitä ennen piti lähentyä ja löytää tuo kuuluisa yhteys, jota pitää vaalia. Tämä onnistui yksinkertaisilla asioilla, halaamalla, toisiamme silmiin katsomalla, kosketuksen ja läheisyyden avulla. Kuinka hyvin tunnette toisenne juuri tänään?

Koska olette viimeeksi suudelleet yhden kokonaisen kappaleen ajan?

6ip1w4tSjAyf5i28dWMiKt5xDuFVaETFqrZ_VeCmAXIMuistoihin suhteen alusta palattiin, jotta tämän päivän ehkä haalistunut kuva toisesta saisi sitä samaa hohtoa kuin alun huumassa. Rakkaus ei ole muuttunut miksikään, vain mielemme, egomme, on alkanut nähdä toisessa vikoja ja puutteita. Koko retriitin aikana luovuus oli käytössä, sillä se avaa pääsyn sieluun ja tunteisiin. Askartelimme mm. kukista mandaloita ja teimme puukepeistä “talking stickin”, jolla voisimme pyytää puheenvuoroa, niin ettei toinen keskeyttäisi, kun meillä olisi vaikeaa jaettavaa toiselle.

jKaKAIK0hoNAGV6oOi5WGUTvQCinNov6fZCi9BB7RqsMietimme vahvuuksiamme, heikkouksiamme, elämäämme ja tulevaisuuden toiveita. Aamupiiri oli raastavan rehellinen ja kyyneliltä ei vältytty. Jokaisella parilla on se sama riita, jota riidellään vuosikausia. Mitä tunnetiloja sen riidan alta löytyy?

I_QbRR1Puy4vxKc-iXOj6wy6KpYI-VgnapSIgHPIVIwMiten puhut muille puolisostasi? Onko energia, jota laitat parisuhteeseenne hyvää vai huonoa? Mitä tarjoat suhteellenne? Oletko antamassa vai ottamassa? Ensimmäisenä päivänä lähennyimme, jotta voisimme erota henkisesti seuraavana päivänä ja viettää aikaa erikseen.

BSuwvpys3X5kbx009Ze9_JiQGPKIZncpd-ooqpLstooMitä sinä pelkäät rakkaudessa? Uskallatko ottaa rakkautta vastaan? Uskallatko olla onnellinen? Luovutus-seremoniassa päätimme päästää peloistamme irti. Niiden rehellinen kertominen toiselle päivän päätteeksi oli helpottavaa vaikka tuskaista. Siinä tulivat syvät menneisyyden haavat pintaan.

fryFTsD8sy3A0fLoWNItt_DXe5GeSqY_1SixdvYPOwgRetriitin parasta antia oli kun vetäjät, Anni ja Tim, kysyivät suoraan, Anni naisilta ja Tim miehiltä, mitä me puolisoiltamme toivoisimme. Sitten he veivät nämä viestit eteenpäin. Viesti on niin eri kuulla toiselta kuin omalta puolisolta! Tim ja Anni olivat oppineet näkemään ulkopuolisen silmin suhteen dynamiikan ja heidän käyttämänsä sanat olivat eri sanoja kuin mitä suhteessa on totuttu käyttämään. Tämä oli herättävää.

cyFgQ16DOU9NKUCnSsiGTn_Y0xqJOtxOdKTtgDsGL4oRetriitti osuus oli aina päivisin ja iltaisin oli vapaata käydä läpi päivän teemoja ja “iltaläksyinä” piti kysellä toisilta asioita. Meille järjestettiin ikimuistoiset treffit Kauain Princevillen upeimman hotellin ravintolassa. Onneksi ruoka oli niin hyvää, että meni täydestä että muka itkin onnesta, vaikka itkin päivällä käytyjä oivalluksiani elämästäni. Tim heitti minulle sen yhden lauseen, jonka minun piti kuulla ja jota kannan mukanani muistoissani tästä retriitistä.

yiDs1jhwTqdjF_Cz2Aa9xE9qeEuTilr83Jz6OfnFNtwRetriitin päätti upealla Secrets beachillä tehty seremonia, jossa “eron” jälkeen taas yhdistyttiin, eli vannottiin valat, kiitettiin toisiamme ja noh, nyyhkittiin upeiden aaltojen pauhatessa taustalla.

URClnt1p5I6dM9H4o_fS_ui8ctZtZe_JSi5BUOQUQpEKokemus vahvisti parisuhdettamme ja yritämme ottaa retriitiltä poimitut käytännön vinkit arkeemme niin hyvin kuin voimme. Yritämme muistaa rakastumisen hetkemme, yritämme arjen kiireissä pysähtyä, katsoa toista silmiin, kysellä mitä toiselle kuuluu ja olla lähekkäin. Yksi uusperheen eduista on päivät ilman lapsia, ja tällöin siihen on aina mahdollisuus. Mutta entä jos parilla ei ole yhtään aikaa ihan kahdestaan, jos perheessä on vauva?

Silloin voi tulla parisuhde-kurssilleni ja ottaa vauvan mukaan. Kurssi sopii kaikenikäisten lasten vanhemmille. Kurssilla tehdään simppeleitä eikä yhtään näin pelottavia juttuja ja kotiin saa iloa ja rakkautta lisääviä pieniä, arjen lomassa tehtäviä läksyjä. En voi tarjota teille Havaijia puitteiksi, mutta House of Joy on kotoisa ja viihtyisä kurssipaikka.

Kurssilla on ennenkaikkea HAUSKAA ja asioita katsellaan ja tutkitaan vähän eri näkökulmasta, joka lisää AHAA-elämyksiä ja ymmärrystä itsestä ja puolisosta.

Palautetta valmentamaltani pariskunnalta: “Kiitos! Et usko, miten meillä helpottaa hetki hetkeltä. Meidän elämässämme on taas lämpöä ja naurua. Katsomme positiivisesti kaikkea menneessä oppimaamme ja olemme armollisia itsellemme.”

2bl5CP1f165J4WpG1gEYt7G21D_NlDcAdURMBarofCg
1. KERTA SU 20.9 klo 15.30-18

ODOTUKSET, PERINTEET JA KOMMUNIKAATIO

Millainen on mielikuvanne hyvästä parisuhteesta? Miten paljon siihen vaikuttaa omat kokemuksenne ja lapsuuden perheenne? Miten hyvin osaatte kommunikoida toistenne kanssa? Ymmärrättekö toistenne heikkouksia ja vahvuuksia ja hyväksyttekö ne? Onko teidän tapanne osoittaa rakkautta toiselle se paras tapa? Onko arkenne vaihtokauppaa ja odotuksia toiselta?

2. KERTA SU 27.9 klo 15.30-18

EGO JA ENERGIAT

Egolla on suuri rooli jokapäiväisessä elämässänne. Sen lempi temmellyskenttä on parisuhde, sillä se on uhka egolle. Miten paljon ego saa riehua teidän parisuhteessanne vapaana? Miten opitte tunnistamaan egon ja auttamaan toisianne sen tunnistamisessa? Millainen on mielestänne “hyvä mies” ja “hyvä vaimo”? Mistä nämä ajatukset tulevat? Miksi ymmärrys maskuliinisista ja feminiinisista energioista auttaa ja miten ne saadaan tasapainoon suhteessanne?

3. KERTA SU 4.10 klo 15.30-18

KASVAMME YHDESSÄ

Oletteko samaa mieltä lapsen hoito- ja kasvatustavoista? Pitääkö teidän olla samaa mieltä? Mitä te molemmat ymmärrätte lasten kasvatuksen olevan? Oletteko joustavia vai pidättekö kiinni perinteistä? Miten lapsi tulee kasvattamaan teitä? Miten saada iloa ja huolettomuutta arkeen lisää?

Jokaisella kerralla tehdään aiheeseen liittyviä harjoituksia puolison kanssa.

Kurssin hinta: 250 €/ pari , tai 90 € / pari / kerta jos haluatte osallistua vain yhdelle tai kahdelle kerralle.

Hinta sisältää tarjottavat ja materiaalit sekä kotiläksyt sähköpostiin.

Ilmoittaudu meilitse: tara@babyjoy.fi

TBnyG2v6smbYQqteSSyP8i4zseqi7qWUg8HDVLrWjNgoranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved