Subscribe to
Newsletter
Osaako nainen arvostaa itseään?

Pidemmän ajan teemana on ollut itsensä sekä työnsä arvostaminen. Siitä puhumme eri naisyhteisöissä ja henkistä työtä tekevien kanssa. Voiko auttaja, nainen, tukija, sydämellään työtä tekevä ottaa korvausta työstään? Onko äitiyslomalla kotona olevalla naisella oikeus panostaa omaan hyvinvointiinsa?

Miehet sijoittavat, käyttävät rahaa harrastuksiin, itsensä kehittämiseen, ostavat mitä tarvitsevat ja pyytävät mitä haluavat.

Naiset säästävät, käyttävät rahaa pitääkseen huolen muista, ostavat mitä haluavat ja pyytävät mitä kuvittelevat ansaitsevansa.

Vaikka tavoite on hyvä, tuote auttaa monia ja auttamisen ja tekemisen halu on kova, naiset sinnittelevät yksityisyrittäjinä ja usein vielä kiireisinä pienten lasten äiteinä. Miehen palkkio on moninkertainen naisen palkkioon.

Arvostus ei olekaan miesten, vaan naisten ongelma ja se ymmärrettävästi kumpuaa piiiitkästä historiastamme, sukupolvelta toiselle.

12088181_10153705953688631_8089217086623977724_n

Nyt olisi aika muuttaa asioita, yksi nainen kerrallaan. Uskon, että voimme silti olla parantajia ja hoivaajia, vaikka arvostamme itseämme ja työtämme joko kotona tai töissä.

Se, että arvostamme työtämme, takaa sen, että meillä on mahdollisuus tehdä työtämme ja ansaita elantomme. Pyytämällä oikeudenmukaista palkkiota takaamme myös tuleville yrittäjille mahdollisuuden tienata. Jos poljemme hintoja ja ajattelemme, että naisilla ei ole varaa enempään, jatkamme puuteajattelua ja vahvistamme naisten huonompaa asemaa. Jos kotona oleva äiti ajattelee ettei hänellä ole varaa elämänlaatuaan huomattavasti parantaviin kursseihin, hoitoihin, pieniin tai suuriin iloihin, hän estää itseään nauttimasta elämän runsaudesta ja viestittää perheelleen ettei ole niiden arvoinen.

Naisen suhde rahaan on yhtä mutkikas kun kaikki hänen muutkin suhteensa.

Vaikka itsellänikin on tässä todella paljon oppimista, uskon, että NYT on naisten aika alkaa toimia toisin.

Nainen asennoituu aivan liian usein tekemään asioita muille ja jättää omat tarpeensa huomiotta. Tämä on osa kiltin tytön syndroomaa.

Ajatukset ja uskomukset omasta arvostamme ovat usein tiukassa ja niitä on meille tuputettu lapsuudesta asti. Niiden muuttaminen on kyllä hyvin palkitsevaa ja arvokasta työtä, sen huomaan kursseillani.

Anna itsellesi lupa olla itsekäs. Siltä se ainakin tuntuu, kun otat aikaa itsellesi – itsekkäältä. Olkoon niin. Sitä voi nimittää miksi vain, mutta tosiasia on, ettei kukaan osaa pitää parempaa huolta sinusta kuin sinä itse. Eikä siinä ole mitään väärää. Liian monet naiset on opetettu uskomaan, että ajan käyttäminen itseensä on kuolemansynti. Olipa kyse taloudellisten, fyysisten tai tunne-elämän tarpeidesi huolehtimisesta, anna itsellesi lupa käyttää niihin jokin osa jokaisesta päivästä, viikosta tai kuukaudesta.

Joskus pitää olla itsekäs, jotta pääsee itselliseksi.

Kutsuin Hanna Rosenbergin Babyjoyhin puhumaan tästä asiasta. Hanna on opiskellut Turun kauppakorkeakoulussa pääaineena kansainvälinen markkinointi (KTM 1989) ja Helsingin yliopistossa pääaineena teoreettinen filosofia (FM 2008). Hän on sertifioitu fengshui konsultti (European School of Fengshui Suomen osasto 2000), henkinen valmentaja (Henkinen Akatemia 2013) sekä lisensoitu NLP Master.

Raha ja runsaus (KLIK) -workshopissa käymme läpi mm. seuraavia kysymyksiä:

1. Miten ympäröivän kulttuurin ja yhteiskunnan uskomukset ohjaavat menestymistäsi?

2. Miten omat uskomuksesi vaikuttavat menestykseesi?

3. Miten arvostat omaa toimintaasi ja asetat rajoja?

Workshopissa teemme harjoituksia, käymme läpi konkreettisia esimerkkejä työn arvosta ja rahan ja henkisyyden yhdistämisestä sekä innostamme toisiamme avoimeen vuoropuheluun rahan merkityksestä. Tervetuloa, olet todellakin sen arvoinen, että ansaitset lisää runsautta sekä rahaa elämääsi!

Ilmoittaudu tara@babyjoy.fi

RaharunsausVihreällä olevat sitaatit Lois P Frankelin kirjasta KILTTI TYTTÖ EI RIKASTU

oranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved