Subscribe to
Newsletter
Luopumalla ja antamalla saan lisää

Minulle tärkeintä on merkityksellinen elämä. Palvelija-sanalla on nykyään ikävä sointu, mutta minusta se on kaunis sana. Minä haluan olla palvelija ja palvella ihmisiä. Doulakin tarkoittaa palvelijaa. Palvelen miten voin ja kun homma on tehty, siirryn eteenpäin, sillä postpartum doulankin työnkuvauksessa ensimmäisenä sanotaan: Doulan tehtävänä on tehdä itsensä tarpeettomaksi.

Minulle tälläinen täysin vastakohtainen suhtautuminen tuo iloa. Maailmassa missä asioissa, asiakkaissa ja ihmissuhteissa roikutaan raivolla kiinni, minä vaan luovun ja luovun. Maksoin aamulla ison pinon laskuja. Kun ego huutaa että apua, tilille ei jäänyt mitään, nyt alat olla pihi ja pidät kiinni siitä mitä sinulla on, minäpä jatkan antamista, hymyssä suin. Juice Finland-sivulla on tänään arvonta kolmesta Vihermehu-kirjastani, käypä osallistumassa! Juon kahvini ja lähden kaupungille auringonpaisteeseen ostamaan lahjoja äiti-vauva ryhmän äideille. Tarjoan ystävälleni Aarolle lounaan, sillä hänkin toimii saman periaatteen mukaan ja antoi minulle luvan käyttää herkistävää runoaan uudessa Äitipeli-kirjassani.

InstagramCapture_f0bf7b24-3623-46f3-b94b-6ed4f0070f44_jpg

Kun aloitin Babyjoyn, toin Suomeen Belly bindit. Samaan aikaan satuin vielä muuttamaan Ira Rissasen naapuriin. Ira on erikoistunut erkaumiin ja äitien kuntouttamiseen synnytyksen jälkeen. Teimme yhteistyötä, järjestimme Pömpöttääkö-luentoja ja jakelin bindeja blogien pitäjille ja mainostin ja mainostin. Kirjoitettiin niistä lehtiinkin ja sanoma levisi kulovalkean tavoin. Rohkaisin pienellä osallani Iraa sekä belly bindeja valmistavaa kolmen lapsen yksinhuoltajaa Bettinaa aloittamaan yksityisyrittäjän hommia. Jenni Tuokko niminen PT on myös tehnyt hienon työn lisätäkseen tietoisuutta asiassa: http://www.trainingcorner.fi/RaskausliikuntaOpas.pdf

Belly bindeja ei saanut muualta. Eräs kauppa niitä möi, mutta ne oli ommeltu monesta palasta joten olivat saumaisia. Minäkin olin sellaisia muutaman tilaillut maailmalta, kokeillut ja pettynyt, ratkeavat niin helposti. Nyt kuitenkin Hippakauppa nimisestä verkkokaupasta kuuluu uutisia. Heliltä tuli viesti:

Minun myymät liinat ovat kaikki saumattomia ja pituus on 13 metriä. Olen vaatetusalan artesaani ja TaM (vaatesuunnittelu) ja batiikkivärjätyt liinat olen värjännyt itse. Ne värjätään kahteen tai kolmeen kertaan värisävystä riippuen, jotta saadaan erilaisia värisävyjä aikaan. Lupaan niille saman värinkestävyyden/pesun kuin mustille “perusliinoillekin”. Lisäksi meiltä voi vuokrata mustaa liinaa.

Tilatut tuotteet laitetaan nopeasti matkaan, 1-2 päivän sisällä ja postipakettina, jotta saan lähetettyä asiakkaalle seurantakoodin. Mukaan laitetaan kuvallinen sidontaohje.

10704081_10152878654333631_6983443568293128983_n

Hienoa, eikö? Suomalainen valmistaja, suomalaista käsityötä. Edullisempi hinta. Minä en ole oikein mikään myyjä, joten nyt voin luopua myös belly bindeista. En järin nauttinut tullin ja postin ja laskujen kanssa toimimisesta, minusta on tullut niin joutilas, että mielelläni vain istun piirissä viisaiden naisten kanssa!

Tein palveluksen, toin asian ja kehotietoisuutta lisää Suomen äideille ja nyt väistyn taka-alalle. Mitähän minä seuraavaksi keksin, nyt on tilaa uudelle?

oranssi_koukero

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved