Subscribe to
Newsletter
Kirjoituskilpailun satoa: Sattumien kauppa

kilpailu1

Osallistu sinäkin? Lue lisää TÄSTÄ!

 

SATTUMIEN KAUPPA 

Eräänä talvisena päivänä puhelimen pirinä keskeytti pitämäni oppitunnin. Se puhelu mullisti elämäni. Olin raskaana. Terveydenhoitajan aavistus epämääräisten oireideni syyksi osui oikeaan. Järkytys valtasi koko kehon. Miten tämä oli mahdollista? Juuri kun olin oppinut olemaan onnellinen ja sopeutunut uuteen elämäntilanteeseeni, palapelini laitettiin taas pirstaleiksi. Näpyttelin nopeasti viestin miesystävälleni, jossa kerroin uutisesta, ja palasin jatkamaan oppituntia.

Ajatukseni pyörivät taukoamatta loppupäivän tämän uutisen ympärillä. Punnitsin mielessäni eri vaihtoehtoja. Mieleeni nousi teksti, jossa tuttavani oli juuri avautunut heidän vuosia kestäneistä lapsettomuushoidoistaan. Silloin ajattelin, ettei abortti tulisi kysymykseenkään. Lapsi on kuitenkin aina suuri ihme ja lahja, ja olihan elämäntilanteeni kuitenkin melko tasapainoinen. Kotona yritimme keskustella mieheni kanssa tästä maailmamme mullistavasta yllätyksestä, mutta olimme kumpikin niin tunteidemme vallassa, että keskustelu päättyi riitaan. Kerroin miehelleni etten ehkä pystyisi keskeyttämään raskautta, mutta hän oli abortin kannalla, olimmehan tunteneet vasta viisi kuukautta.

Jätimme asian hautumaan, olihan tässä sulateltavaa kerrakseen. Samana vuonna olin eronnut, viettänyt villiä sinkkukesää, löytänyt uuden rakkauden ja nyt olin raskaana. Olin haaveillut että saisin viimein vain nauttia elämästä ja tästä uudesta rakkaastani, että elämäni olisi välillä ihan tavallista ja helppoa. Kuitenkin uskoin vahvasti kohtaloon ja ajattelin että ehkä näin on tarkoitettu. Niin monesti on elämässäni tullut eteen tilanne joka on aluksi tuntunut aivan mahdottomalta, mutta osoittautunut lopulta oikeaksi ratkaisuksi. Toisaalta tunsin syyllisyyttä ja epävarmuutta siitä, voisinko päätökselläni tehdä miehestäni isän vastoin hänen tahtoaan. Punnitsimme asiaa monelta eri kannalta, ja lopulta mieheni sanoi tukevansa minua päätöksessäni.

Alkoi pitkä ja tunteikas odotus. Jonkin ajan kuluttua alkoi korviini kantautua ilkeitä juttuja, joita mieheni ystävä minusta kertoi. Hän oli päättänyt, että minä olin hankkiutunut varmasti tahallaan raskaaksi, vaikka hän ei edes tuntenut minua. Se satutti minua syvästi. Ajattelin että niin varmasti kaikki muutkin luulevat, ja se sai minut tuntemaan itseni arvottomaksi. Ajattelin ettei minulla ole oikeutta tuntea iloa sisälläni kasvavasta ihmeestä. Osasin kuitenkin taitavasti peittää kaikki negatiiviset tunteeni, sillä raskaana ollessahan kuuluu hehkua ilosta ja onnesta. Onneksi rakas mieheni ja läheiseni kuitenkin tukivat minua ja osasivat iloita tästä uudesta tulokkaasta.

Tunteeni risteilivät läpi raskauden, mutta päivä päivältä minusta alkoi tuntua, että päätökseni oli ollut oikea. Näin kuinka rakkaani luki innokkaasti joka viikko oppaasta mitä pienokaisellemme masussa kuuluu. Läheiseni olivat aina kiinnostuneita vauvan ja minun kuulumisista. Minulle jopa järjestettiin kahdet vauvakutsut ystävieni ja sukulaisteni toimesta. Nämä asiat vahvistivat taas pikkuhiljaa uskoani siitä, että me selviäisimme ja pienokaisemme saisi ansaitsemansa elämän. Viikkoa ennen laskettua aikaa vauvamme päätti lähteä syntymään. En ollut osannut odottaa sitä lainkaan, sillä moni oli arvellut raskauden menevän varmasti yliajalle.

Avautumisvaihe kesti yli vuorokauden. Lapsi varmaankin empi maailmaan tuloa, kun äitikin seilaili vielä tunteiden ristiaallokossa. Kätilöt päättivät vauhdittaa avautumista ja pian sainkin hänet jo rinnalleni. Tunne oli uskomaton. Hetkeä aiemmin luulin kuolevani väsymykseen ja kipuihin, mutta nyt tunsin vain rauhaa. Silloin tiesin, että näin kuului tapahtua. Kyyneleet tuoreen isän silmäkulmassa vahvistivat asian. Nyt kun takana on kahdeksan kuukautta yhteistä matkaa rakkaan poikamme kanssa, uskon kohtaloon vielä varmemmin. Hän tuo meidän ja läheistemme elämään niin suuren määrän rakkautta ja iloa etten olisi voinut tehdä parempaa päätöstä.

-Hymypoika-

kilpailun-logobanneri

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved