Subscribe to
Newsletter
Kirjoituskilpailun satoa: Sinulle äiti

kilpailu1

SINULLE ÄITI

Äiti, muistatko kun makasit siinä synnytyssalin kapealla sängyllä ja isä makasi patjalla lattialla. Kello oli lähes puolen yön ja kätilö oli käskenyt saamaan unta. Äiti muistatko, kun se sama kätilö juoksee yhtäkkiä takaisin huoneeseen ja sanoo että nyt äkkiä hommiin, että minun sydänääneni on hiljentynyt. Äiti muistatko sen kamalan hässäkän mitä ympärilläsi tapahtui ja kuinka isä hölmistyneenä puoliunessa piti sinua kädestä, kun minä hetken kuluttua putkahdin maailmaan. Minut vietiin vähän haukkaamaan happea viereiseen huoneeseen ennen kuin sait minut syliin. Kiitos äiti, sillä se on maailman ihanin paikka se syli.

Äiti muistatko minun pikkuruisen suuni joka koitti saada sinusta kiinni. Muistatko äiti kun ensimmäisen kerran sain sinulta maitoa? Muistatko äiti sen pettymyksen mitä tunsit sisälläsi kun näit kätilön antavan minulle jonkun toisen maitoa kello neljä yöllä, koska olin niin pikkuruinen. Muistatko äiti kuinka epätoivoisesti koitit saada minut ottamaan maitoa rinnasta, ja kuinka vaikeaa se minulle, meille molemmille, oli. Muistatko kun hörppyyttelimme siinä isossa punaisessa nojatuolissa isän ja mummin katsellessa onnellisena. Ei se heitä haitannut. Muistatko kun sinä äiti kyynelsilmin työntelit minun kaukaloani kohti kätilöiden toimistoa ja pyysit lisämaitoa.

Kiitos äiti, kun annoit minulle ravintoa, vaikkei se sinun omaasi ollutkaan. Sen avulla minä vahvistuin. Äiti muistatko sen päivän, kun viikkoa myöhemmin valvottujen onnellisten mutta epätoivoisten öiden jälkeen pääsimme kotiin ja sinä itkit kun minä olin niin pieni. Ja itkit kun kätilö oli käskenyt ostaa korviketta, etkä tiennyt mitä korviketta pitäisi antaa ja mistä sitä saa. Muistatko äiti ne steriloinnit, pullonlämmitykset ja vedenkeitot läpi yön. Ne uupuneet hetket, kun äiti sinä sanoit, ettet tiedä miten sinä jaksat. Äiti muistatko sen sähköpumpun hurinan keskellä yötä kun yritit minä toisessa rinnassa epätoivoisesti pieniä maitotippoja imiessä saada minulle ravintoa, ettei siihen korvikepulloon tarvitsisi tukeutua. Kolmen tunnin välein, äiti muistatko sen.

Muistatko kun minä nukuin sängyllä ja sinä ja isä söitte aamupalaa lattialla ja vain katsoitte minua ja yön epätoivoiset tunnit tuntuivat kaukaisilta. Muistatko äiti sen, kun eräänä päivänä rintakumi tipahti lattialle ja minä nappasin kiinni tissistä ihan ilman. Kiitos äiti, se on maailman ihanin tissi se. Muistatko äiti ne imetyspainomittaukset. Imetysteet ja sarviapilakapselit. Sen mallasleivän ja kotikaljan joita pappa toi. Muistatko ne internetissä vietetyt tunnit kun janosit tietoa siitä, miten maitoa saisi tulemaan lisää. Muistatko sen aamun, kun neuvolassa sanottiin, ettei sinun oma maito tule riittämään. Kuinka vuolaasti sinä itkit ja syytit itseäsi.

Muistatko kun neuvolan kiva perhetyöntekijä tuli meille kotiin meitä katsomaan ja sanoi, ettei se haittaa. Hän sanoi, että sinä olet hyvä äiti vaikka välillä antaisitkin pullosta ja vaikka pullossa olisikin korviketta. Äiti ei tarvitse stressata. Kun kaikki menee hyvin kuitenkin. Se voi silti onnistua se imetys. Kiitos kun lakkasit stressaamasta ja annoit anteeksi itsellesi ja rentouduit.

Se oli maailman ihanin päivä se, kun sinä aloit ottaa rennosti. Äiti, muistatko eilen aamulla. Kaksi vuotta sen jälkeen kun minä synnyin. Muistatko mitä me tehtiin ensimmäisenä aamulla. Me otettiin tissiä. Ihanaa valkoista maitoa sieltä sinun tissistä. Vaikka ne siellä neuvolassa sanoi ettei se riitä. Ehkä se ei olisi riittänytkään vaikka me mitä oltaisiin tehty. Onneksi sinä äiti silloin annoit sitä toista maitoa. Onneksi sinä et luovuttanut kokonaan, koska aamulla ihaninta on köllötellä ja ottaa vähän tissimaitoa. Kaksi vuotta me ollaan imetelty. Olisitko ikinä uskonut sitä silloin kun lähdettiin sairaalasta itku silmässä kotiin. Olisitko? Kiitos kun olet jaksanut.

Kiitos kun olet maailman paras äiti juuri minulle nyt ja aina.

Sinun poikasikilpailun-logobanneri

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved