Subscribe to
Newsletter
Odottajan olkkari ja Vauvan kanssa

Holvi_Odottajan Olkkari

Kuusi vuotta sitten esikoista odottaessani kaipasin kovasti kokemusten jakamista  samassa ihanassa ja oudossa tilassa olevien kanssa. Kaipasin  myös viisaita ja voimaannuttavia ajatuksia  ja ohjausta jo synnyttäneiltä naisilta ja muilta asiantuntijoilta. Halusin iloita ja riemuita raskaudestani ja tietää kaiken mahdollisen. Raskauteni oli kuitenkin aika yksinäinen, kliininen ja pelonsekaisten tunteiden sävyttämä. Tuntui, että tietoa vaihtoehdoista ja voimaantumisesta oli saatavilla vain murto-osa siitä, mitä tänä päivänä.  Odottajan olkkari, kuuden kerran vertaistuki-ja voimaantumisryhmä syntyikin halustani tarjota kaikille muille tuleville äideille se voimaantumisen kokemus ja tuki, jota en omana raskausaikanani saanut.  Kirjoitan tässä siis tavallaan oman raskausaikani tarinan uudelleen kaikkien teidän kokemustenne kautta -päästessäni osaksi turvallista, yhteisöllistä ja rakastavaa odottajien piiriä.

Synnytyksen myötä syntyy vauvan lisäksi uusi äiti.  Jos äidillä on jo ennen sitä luottavainen ja voimakas olo ja ymmärrys oman kehonsa ja sisimpänsä viisaudesta niin sekä synnytys, että äitiys muodostuvat varmasti nautinnollisemmaksi ja rentoutuneemmaksi.  Kun äiti luottaa siihen, että hän tietää omasta lapsesta ja itsestään enemmän, kuin kukaan ulkopuolinen asiantuntija,  on hänellä  ihan erilainen rauha olemisesssaan ja tekemisessään. Se  heijastuuväistämättä lapsen ja koko perheen elämään. Tämä luottamus  ja vaisto on meiltä monilta nykyään hukassa, kun ulkopuolelta tulevien ohjeiden, suositusten, ihanteiden ja standardien paljous on ylitsevuotavaa. Erehdymme niitä kuunnellessamme unohtamaan oman voimamme ja luovutamme sen ulkopuolellemme.

Koskaan ei ole onneksi liian myöhäistä herättää sitä voimaa. Oikea hetki on aina juuri nyt. Jos et ollut voimissasi raskausaikana, etsi ja löydä voimasi nyt.

Holvi_Vauvan_kanssaMinä itse kävin kolmessa Babyjoyn äiti-vauva ryhmässä, koska se oli vaan niin ihanan piristävää ajanvietettä kasvattaen samalla itsetuntemusta  ja varmuuttani äitinä. Ryhmä auttoi vaikeiden vaiheiden yli. Sain ryhmistä monta sydänystävää ja suuren joukon rakkaita äitikollegoja. Nyt Vauvan kanssa – ryhmä jatkaa samoilla linjoilla.  Pienen vauvan kanssa kohtaamme kaikki epävarmuutemme ja varjomme, tyydyttymättömät tarpeemme ja halumme, mutta myös rajattoman rakkauden ja voiman sisällämme. Kaiken sen myllerryksen keskellä hyväksyvä naisten piiri on korvaamaton voiman lähde ja tuki. Siellä saat purkaa huolesi ja iloita oivalluksistasi. Minä olen  ryhmissä sinua varten. Minä olen se henkilö, joka uskoo sinuun ja näkee voimasi, niinäkin hetkinä, jolloin itse et jaksa. Minä olen hyvä siinä. Minä haluan auttaa sinua näkemään oman voimasi ja loistosi ja sen kuinka ihana äiti ja nainen olet. Olen kokenut paljon ja selvinnyt monenmoisesta.

 

 

Tiedän että sinäkin pystyt mihin vaan!

 

 

emmi rissanenOlen myös kutsunut Odottajan olkkariin ja Vauvan kanssa ryhmään viisaita, lämpöisiä ja ihastuttavia asiantuntijoita  luennoimaan ja vastaamaan kysymyksiinne.  Pirteä ja empaattinen kätilö/doula Emmi Rissanen vierailee Odottajan olkkarissa. Häneltä voi kysyä kaikkea mahdollista raskauteen ja synnytykseen liittyvää ja hän ei varmasti jää sanattomaksi. 

Facebook_Tara_profilepicEntisen doulan, Babyjoyn perustajan, nykyisen kirjailija/ luennoitsija Tara Langen hulvattoman hauskan ja syvällisen synnytysluenno kuulette odottajan olkkarissa.  Se on inspiroiva elämys, jossa mahdolliset pelotkin karisee. Sille kerralle myös puolisot ovat tervetulleita mukaan. Vauvan kanssa ryhmässä Tara pitää valaisevan Energinen vauva- luennon. Sillä luennolla opittu on yllättävää ja monesti päinvastaista mitä meille on uskoteltu, mutta niin luonnollista ja järkeenkäypää.

satu satu Kolmas asiantuntija on sydämellinen ja lämpöä huokuva imetystukihenkilö ja kantoliinaohjaaja, sosionomi ja yrittäjä Satu Rauhala, jonka yritys Maaemon Voima auttaa ja neuvoo lapsiperheitä kaikissa arjen pulmissa. Hän ohjaa ja neuvoo ja luennoi molemmissa ryhmissä ja hukuttaa teidät todennäköisesti rakkauteen. Kaikki he ovat kolmen lapsen äitejä ja minulla on heihin aivan erityinen henkilökohtainen side ja siksipä voin vannoa käsi sydämellä, että heidän ilonsa, tukensa ja viisautensa on todella arvokasta antia kenelle tahansa äidille.

 Kaikilla kokoontumiskerroilla on omat  teemansa, joiden avulla itsetuntemus ja ymmärrys elämää kohtaan kasvaa. Ensimmäinen kerta on aina teidän tarinoitanne varten. Jokainen saa jakaa ne tunnelmat ja tunteet, ajatukset, odotukset, pelot, ilot mitä haluaa, tai halutessaan vain kuunnella. Kaikki ajatukset ja tunteet ja kysymykset ovat oikeita, sallittuja ja tärkeitä. Istumme joka kerta piirissä ja hyödynnämme ikiaikaisen piirityöskentelyn voimaa.

Naiset ovat kautta aikain istuneet piirissä jakamassa rakkaudella kokemuksiaan. 

Yhdellä kerralla Odottajan olkkarissa luomme intuitiivisen maalauksen vauvasta tai vauvalle, tehtyämme ensin rentoutuksen ja liikuttavan mielikuvamatkan tapaamaan vauvaa. Tässä ei tarvitse osata mitään, värit ja tunnelmat kumpuavat kankaalle sisimmästänne. Kuva jää teille ihanaksi muistoksi ja voitte näyttää sen myöhemmin vauvallenne tai voitte jopa käyttää kuvaa yhtenä voimatyövälineenä synnytyksessä. Se muistuttaa teitä siitä, että olette ihastuttavia, voimakkaita luojattaria. Myös Vauvan kanssa -olkkarissa luodaan jotain kaunista.

 

41988851 - tree of life acrylic painting.

Yksi tapaamisistamme on omistettu omien odotusten, uskomusten ja ajatusten tarkasteluun ja omilta vanhemmilta saatujen mallien pohdiskeluun. Meillä jokaisella on mahdollisuus muuttaa niitä tapoja ja ajatuksia, jotka ovat ohjanneet toimintaamme, ja jotka eivät enää palvele meitä. Luomme koko elämämme uudenlaiseksi hyväksymällä sen, että mitä ikinä tapahtuukaan se tapahtuu meitä  varten ja meidän kasvuamme palvellakseen. Tapahtumia ja olosuhteita ei voi läheskään aina ohjailla, mutta omaa asennettaan voi.  Saatte valita juuri toiveidenne mukaisen synnytysasenteen ja voitte valita tavoitella rauhaa ja hyväksyntää äitiyden haastavimpinakin hetkinä.

Mitä muuta olohuoneessa tapahtuu? Se selviää tulemalla paikan päälle ja sukeltamalla mukaan. Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan itseäsi ja muiden naisten viisautta House of Joyhin, äitien olohuoneeseen.

Äitipeli_kansi_mallivedos copyOdottajan olkkariin  ja Vauvan kanssa olkkariin  ja muihin vielä tulossa oleviin “Olohuoneisiin”osallistumalla pääset samalla mukaan yli 200 henkiseen Babyjoyn naisyhteisöön, joka elää aktiivisesti Facebookissa ja Facebookin ulkopuolella. Sieltä löytyy aina vertaistukea, apua ja vinkkejä ja usein myös uusia ystäviä! Odottajan Olkkarin ja Vauvan kanssa- ryhmän hintaan sisältyy jokaisen äidin mielen huojentaja, ihana Äitipeli-kirja!

Olohuone avaa ovensa ja ensimmäiset ryhmät aloittelevat helmikuun puolessa välissä. Sitä ennen House of Joyssa on kuitenkin paljon muuta ohjelmaa, mm. “viralliset” Avajaiset tämän viikon perjantaina 27.1,  jolloin luvassa on henkeä nostattavaa, koko kehoa ja mieltä hellivää ohjelmaa, herkuttelua ja hyvää seuraa! Tummat tunteet piiri aloittaa 25.1 ja kokoontuu neljänä perättäisenä keskiviikkona klo 11-14.  Jos aamu ajankohta on huono, mutta tummien tunteiden kohtaaminen kutsuu, niin iltaryhmä Tummat tunteet alkaa 31.1 tiistaisin klo 17.30-20.30. Helmikuussa on myös seuraava tilaisuus osallistua Naisesta äidiksi workshoppiin! Käy varaamassa oma paikkasi tapahtumiin ja ryhmiin Babyjoyn verkkokaupassa!  Nähdään sohvalla!

-Sanna-

 

 

Babyjoy_Logo_alakuvio

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved