Subscribe to
Newsletter
Epätäydellisyyden lahjat

epätydellisyyden lahjat

Lukaisin juuri yhdysvaltalaisen häpeätutkija Brené Brownin kirjoittaman kirjan Epätäydellisyyden lahjat, jossa hän opastaa tutkimustulostensa ja omien kokemustensa pohjalta lukijoita suhtautumaan lempeämmin itseensä ja epätäydellisyyteensä. Nämä kolme lahjaa, joihin kirjan nimi viittaa ja joita meidän tulee vaalia ja kehittää voidaksemme elää täydellä sydämellä ovat rohkeus, myötätunto ja yhteys.

Takakannen teksti vaikutti aika kepeältä, eivätkä odotukseni olleet kovin korkealla kirjan suhteen, kun selailin sitä tuhahdelle siinä esitellyille kymmenelle tienviitalle kohti iloa. Ajattelin hieman kyynisesti, että taas yksi kirja, joka luettelee  pinnallisesti ja ontosti hienoja elämänohjeita, jotka ovat kuitenkin oikeasti niin syvällisiä ja vaativia, että on lähes loukkaus luetella ne kuin maidot ja leivät kauppalistalla.

No, sain yllättyä eritttäin iloisesti. Kirjasta tuli välittömästi yksi elämäni tärkeimmistä tienviitoista. Ymmärsin kirjaa lukiessani kuin salaman iskusta, mikä on elämäntehtäväni ydin (ainakin tällä hetkellä).

Se kiteytyy seuraavaan lauseeseen:

Jos haluamme elää ja rakastaa täydellä sydämellä ja toimia maailmassa oman arvomme tuntien, meidän on puhuttava siitä, mikä meitä estää – erityisesti häpeästä, pelosta ja haavoittuvaisuudesta.”

Naisten piireissähän on kysymys juuri tästä. Kaikista noista lahjoista joista Brown puhuu. Istumme rohkeasti piiriin luodaksemme yhteyden ja kuuntelemme myötätuntoisen hyväksyvästi toisten naisten tarinoita vaikeista, kipeistä ja aidoista asioista. Maailma muuttuu noissa rakkaudentäyteisissä piireissä yksi sydän kerrallaan, kun häpeä, arvottomuudentunne ja erillisyys väistyvät ja tunnemme olevamme yhtä.

“Häpeä pitää omanarvontunnon loitolla vakuuttamalla meille, että tarinoidemme omaksi ottamisen saa  ihmiset arvostamaan meitä vähemmän. Häpeässä on kyse pelosta. Pelkäämme, etteivät ihmiset pidä meistä, jos he tietävät totuuden siitä, keitä olemme, mistä tulemme, mitä uskomme, miten vaikeaa meillä on tai jopa siitä, miten mahtavia olemme kohotessamme korkeuksiin (joskus on yhtä vaikeaa myöntää voimansa kuin vaikeutensa).”

Erilaisissa ryhmissä ja piireissä harjoitamme ihan huomaamattakin häpeänsietokykyä kertomalla rohkeasti tarinamme, ja tiedostaessamme, ettei tarinat kuitenkaan määrittele meitä. Piiriin kokoontuminen on nopeammin eheyttävää kuin mikään muu tuntemäni työskentelytapa. Jokaisella on tilaisuus näyttäytyä aitona omana itsenään ja kylpeä hyväksynnän ja arvostuksen meressä. Ja vaikka ei  heti uskaltaisi suuntautua ulospäin, saa silti inspiroitua ja rohkaistua muiden kokemuksista.

60214177 - silhouette of ten young women, walking hand in hand under a rainbow sky.

 

“Syvä rakkauden ja joukkoon kuulumisen tunne on kaikkien naisten, miesten ja lasten ehdoton tarve. Meillä on biologisesti, kognitiivisesti, fyysisesti ja henkisesti sisäänrakennettu tarve rakastaa, tulla rakastetuiksi ja kuulua joukkoon. Kun näitä tarpeita ei täytetä, emme toimi kuten meidän on tarkoitus. Menemme rikki. Hajoamme palasiksi. Turrutamme itsemme. Meihin sattuu. satutamme muita. Sairastumme.”

Naisten piireissä ja ryhmissä olen nähnyt, ettei koskaan ole liian myöhäistä saada uusia sydänystäviä ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Myös miehillä on sama tarve ja siksi House of Joyssa aloitteleekin myös miesten piiri, mielettömän fiksun ja hyvän tyypin vetämänä. Miehet ovat saaneet katsella sivusta kuinka naiset tulevat koko ajan enemmän omaksi voimakkaaksi itsekseen yhdistäessään voimansa. On korkea aika, että miehet antavat saman mahdollisuuden itselleen. Kolminkertainen eläköönhuuto vielä HP:lle,  joka tekee Babyjoyn isien piiristä totta ja kenestä kuulette myöhemmin lisää. 

Minulle nämä piirit edustavat  oman sukupolveni eheyttämistä ja parantamista, jotta emme siirtäisi omia ja esiäitiemme ja -isiemme taakkoja ja haitallisia tapoja ja uskomuksia omille lapsillemme. Meillä on iso vastuu ja valta koskien lastemme elämää ja hyvinvointia. Lapsiamme ovat myös kaikki muiden lapset ja teinit jotka pyörivät kaupan nurkalla. Haluan muistuttaa, että heillä on samat hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tarpeet kuin meillä aikuisilla ja me aikuiset voimme heitä vahvistaa ja ihailla tai lytätä ja tuhota. Kaikki alkaa asioiden, ajatusten ja uskomusten tiedostamisesta, eli neutraalista tarkastelemisesta – ja sitä meidän on toki tehtävä koko ajan itseksemme piirien ulkopuolellakin. Ihmiskuntaa tuntuu vaivaavan tauti nimeltä epäystävällisyys itseä ja muita kohtaan. Jos jokainen meistä kohtelisi muita kuten toivoisi itseään kohdeltavan, niin no, you know, eläisimme paratiisissa. 

29685136 - heart shaped tree in the meadow

Tänään ystävänpäivänä ystävät ovat olleet kenties enemmän mielessämme kuin yleensä ja olemme postailleet hauskoja ystävänpäivätoivotuksia facebookkiin, tai soitelleet ja tavanneet. Minä sain yhden ihan oikean ystävänpäiväkortinkin anopilta, ja se tuntui ylelliseltä. Jos haluat muistaa ystäviäsi lahjalla, joka lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, itsetuntemusta ja iloa niin käy ostoksilla Babyjoyn verkkokaupassa.

Kuu naisen voima workshop antaa jokaiselle naiselle mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa luonnon rytmeistä ja omasta kehosta. Naiseta äidiksi workshoppiin voi tulla tutustumaan uusiin äitiystäviin tai tuoda oman mammaporukkansa sinne voimaantumaan. Tummat tunteet piiri sopii kaikille, jotka uskaltautuvat tutkimaan tummia tunteitaan ja haluavat kokea enemmän vapautta. Naisten päivänä maalataan mandaloita ja juhlitaan naiseutta. Jo ensi viikolla alkaa ihana äiti & vauva olkkari, jonne kaikkien 0-2 vuotiaiden vauvojen äitien kannattaa tulla virkistymään ja saamaan uutta tukiverkostoa. Babyjoyn perustaja, kirjailija Tara Lange tulee pitämään hauskan ja havainnollisen tikapuu workshopin teineille maaliskuussa. Se on epäilemättä arvokkain lahja minkä teini-ikäinen voi saada avukseen itseään ja maailmaa ymmärtääkseen! 

Jos tällainen piirissä istuskelu tuntuu vieraalta ja oudolta niin poikkea ihmeessä ihastelemaan mitä House of Joyssa tapahtuu Maksuttomien maanantaiden aikana, jotka jatkuvat aina maaliskuun loppuun saakka.

Lähipäivinä verkkokauppaan tulee paljon uutta kutkuttavan kivaa ja kiinnostavaa! Verkkokaupan antia pääset tutkimaan TÄSTÄ.

 

Ihanaa ystävänpäivää!

Babyjoy_Logo_alakuvio

 

 

 

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved