Subscribe to
Newsletter
Kohti uusia seikkailuja

Haikeus ja helpotus astuivat käsi kädessä ovesta sisään samalla hetkellä, kun Unelmaduunia -kannattavasti luennon jälkimainingeissa sinetöin päätökseni sulkea House of Joyn ovet kesäkuun loppuun mennessä.   Tilan pitäminen on vain yksinkertaisesti liian kallista, mistä olin jo homman aloittaessani  kiusallisen tietoinen. En vain halunnut  ajatella sitä,  sillä niin kiivaasti tahdoin säilyttää äitien turvasataman elossa ja olemassa ja tietysti saada CV:heni maininnan Ilotalon emäntä – ja sen sain. 

 

22558817 - green old wooden door opening with light shining through and red rose hanging from an old key

 

Iloa taloon on totisesti mahtunutkin kuluneina kuukausina, mutta niin on mahtunut kaikkia muitakin tunteita, mistä olen erityisen iloinen. Sydämeni asiaksi on noussut yhä enemmän kaikkien tunteiden sallimisen ja tuntemisen ilosanoman levittäminen. Ennen maailman valloitusta aion kuitenkin valloittaa oman sydämeni. Olen oppinut muutamassa kuukaudessa itsestäni ja egostani kaikkien kokemusten ja kohtaamisten kautta, enemmän kuin koko aiemman elämäni aikana. Yrittämiseen liittyvät koukerot ja suuri työmäärä ovat pakottaneet tuntemaan ne kaikkein viheliäisimmiltäkin tuntuvat, mutta sitäkin hyödyllisemmät tunteet, häpeän ja pelon. Vihan kanssa olen vasta päässyt neuvotteluasteelle yhteistyökuvioiden suhteen. 

 

Kerroin taannoin eräässä piirissä kokeneeni ensimmäistä kertaa koko kehoa vavisuttavaa vihaa ja paasasin innostuneena rajan vedosta ja anteeksiannosta itseä kohtaan, koko elämän kestäneen itseni vähättelyn ja polkemisen vuoksi. Eräs sydämellinen nainen kysyi puheenvuoroni jälkeen kannustavasti, että “Onhan sulla ollut hyviäkin juttuja, vaikka se teidän uusi asunto?”

 

Ymmärsin sillä hetkellä, mitä varten olin ryhtynyt yrittäjäksi! En rahan vuoksi vaan itseni vuoksi. Oppiakseni rakastamaan itseäni. Kokeakseni kaiken tämän, kokeakseni onnistumisen iloa ja riemua, mutta myös niin suurta stressiä, painetta, häpeää ja ahdistusta, että se puristaisi väkisin minusta ulos huolellisimminkin tukahdutetun tunteen, eli vihan.

 

Minulle vihan kokeminen oli kuin arvokas aarre, jota halusin ihastella ja jakaa sen positiivisen annin ja merkityksen elämälleni. Ymmärsin kuika pitkälle olin tullut. Olin alkanut arvostaa aina sisäisen maailmani kokemuksia ja tunteita huolimatta siitä millaisia ne olivat.  Juuri ne  olivat niitä “hyviä juttuja”,  niitä joille halusin antaa tilaa ja aikaa, ja joiden tiesin vievän minua johtolankojen tavoin kohti elämäni mysteerin ratkaisua, kohti kaiken sen hyväksyntää mitä on.Ulkoiset ja materialistiset asiat ovat elämässäni kakkossijalla sisäisiin asioihin nähden.

Vertasin jossain alkuvuoden blogissani  Babyjoy -yrittäjäksi ryhtymistäni synnytykseen. Kuvittelin mahtipontisesti synnyttäväni jotain hienoa ulkomaailmaan  palvelemaan ja ilahduttamaan muita – mutta synnytinkin itseni uudelleen.

37750785 - amazing bellicose amazon woman in battle. ancient times. fantasy.

UUDEKSI rohkeammaksi ja rajoituksista vapaammaksi, rakastavammaksi ja hyväksyvämmäksi, itseään arvostavaksi minuksi. Minuksi, jolla on oikeus tuntea kaikkia tunteita. Oikeus olla kaikkea mitä olen. Oikeus muuttaa mieltään ja oikeus erehtyä. Oikeus suuttua. Oikeus menestyä. Oikeus puolustautua. Oikeus vetää rajoja. Oikeus olla inhimillinen. Oikeus olla Luojani kuva.

Paradoksaalista kyllä, synnytin myös ensimmäistä kertaa jotain todellista muitakin varten, kun sain kosketuksen itseeni. Synnyttämäni uusi minä on vielä hauras ja kömpelö, mutta pyrkii silti tekemään kaikkin päätöksensä ja valintansa rakkaudesta itseensä.

Uskoin vakaasti, ja uskon edelleenkin, että jos House of Joyn olemassaolo olisi edelleen Maailmankaikkeuden tahto, se kyllä onnistuisi tavalla tai toisella. Nyt tiedän, että minulle se annettiin herätäkseni rakastamaan itseäni. Tunnen hitusen syyllisyyttä kirjoittaessani tätä, koska se kuulostaa aika itsekkäältä, -ja se on hyvä- koska olen tuntenut koko elämäni syyllisyyttä itselleni arvon tai asioiden antamisesta, vaikkakin olen joka käänteessä ollut valmis antamaan kaikkeni ja vähän päälle kenelle tahansa muulle.

Nyt on terveen itserakkauden aika. Tunnen hitusen häpeää  joutuessani myöntämään, että oma kaivo on täytettävä, ennen kuin voi jakaa raikasta vettä muille. 

44719001 - road to love

 

 

Te rakkaat siskot, olette häkellyttäneet ja ihastuttaneet avoimuudellanne ja jakaneet tarinoitanne, joista olen imenyt oppia ja sydämen viisautta kaikella sillä halukkuudella, mitä yhdestä ihmisolennosta voi löytyä.

Hetken matkaa olen saanut seurata niin monen upean naisen elämän kulkua ja vaikuttua taas syvästi meidän naisten ja äitien kyvystä rakastaa lähes loputtomasti ja pohjattomasti.

Olen myös itkenyt myötätunnon ja hämmästyksen kyyneleitä, havahtuessani siihen kuinka vaikea meidän ihmeen ihanien olentojen on usein rakastaa ja hyväksyä itseään. Te olette se Maailmankaikkeuden lahja minulle, lahja joka avasi silmäni lopullisesti siihen kuinka rakkaudettomasti ja ankarasti käyttäydyn itseäni kohtaan. Teistä peileistäni olen nähnyt voimani, upeuteni, hyvyyteni ja mittaamattoman arvoni, kun te olette  ilmentäneet omaanne, usein väheksyen ja aliarvioiden, juuri samoin kuin itsekin teen. Hyvät naiset, minulla on teille ilmoitus: SAA RAKASTAA ITSEÄÄN, ja suorastaan pitää. Se on hienoin lahja itsellemme, mutta myös esimerkin kautta lapsillemme ja puolisoillemme. 

 

Minä toivoisin, että saisin jakaa kanssanne vielä useita antoisia hetkiä ennen ovien sulkeutumista 17.-18.6 järjestettävän LOPPUKIRPPIKSEN myötä (josta infoa pikimiten lisää).  Ylihuomenna tiistaina alkaa VIIMEINEN äiti & vauva olkkari,  4 kertaa valoa, iloa ja kenties itkuakin sekä roppakaupalla naurua, vertaistukea ja oivalluksia ja pienten jalkojen vilskettä. Tule nyt mukaan, jos olet ikinä halunnut kokea House of Joyn erityisen ihanan tunnelman ja äitien yhteisöllisyyttä parjhaimmillaan. Kesätauon jälkeen puntaroin Babyjoyn tulevaisuutta uudestaan, mutta ainakaanHouse of Joyssa toiminta ei  jatku syksyllä. 

Äiti & Vauva Olkkari

Todennäköisesti perjantaina 16.6 on erityinen SUN SISKO -jäähyväispiiri, josta myös infoa pian lisää.

26.5 perjantaina Uusikuun raikas ja uudistusvoimainen energia luo otolliset puitteet mandalan maalaukselle, joka tapahtuu tapahtumakuvauksesta poiketen kuohuvaa siemaillen. Vihermehuakin saa, mutta nyt juhlitaan kuin viimeistä päivää!

House of Joy on muutenkin vielä täynnä elämää ennen sulkeutumistaan, sillä keskiviikkona 31.5 siellä alkaa kolmen kerran lempeä vauvahierontakurssi, jonka järjestää Omppupolun Tanja Hakala. 

10.-11.6 Maamaman asiantunteva ja omistautunut Malla Salminen pitää hyödyllisen ja tajunnanräjäyttävän hypnosynnytys viikonloppukurssin. Jos haluat ostaa tulevalle äidille lahjan, josta on äärettömästi hyötyä ja iloa ja jonka anti ei koskaan unohdu, niin se on tuo viikonloppu. 

 

 

 

54722899 - happy loving family. mother and daughter are doing hair and having fun. mother and daughter doing your makeup sitting on the bed in the bedroom.

 

“Äiti, sulla on ihanan pullee maha. Oot ihana pullukkamaha. Kato äiti, sun maha on kuin taikinaa, mä leivon siitä.” –Liina 3,5v-

 

“Äiti, mä haluun olla sun kanssa aina. Haluan syntyä seuraavassa elämässä lepakoksi. Haluan että sä oot silloin mun äitilepakko.” -Keimo 5,5v-

17640250 - smiling boy hiding a bouquet of red carnations behind itself, isolated on white

Näiden ihanien lasteni lausumien rakkaudentunnustuksien myötä toivotan kaikille äideille LEMPEÄÄ JA NAUTINNOLLISTA ÄITIENPÄIVÄÄ! Muistettaisiinkohan me kohdella itseämme yhtä suurella rakkaudella kuin lapsiamme –  aluksi edes tänään juhlapäivänä!

Toivottavasti tapaamme vielä!

Sanna

 

 

 

Leave a Reply

© Babyjoy All Rights Reserved